Nacionalna agencija RS za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je organizirala spletni posvet o kakovosti v visokem šolstvu: Oblikovanje univerz prihodnosti, ki se je odvil 5. 11. 2020.

Udeležence posveta je z uvodnim pozdravom nagovoril direktor NAKVIS-a dr. Franci Demšar, nato je sledila prezentacija projekta EUniQ – evropski projekt za razvijanje evropskega pristopa za celovito zagotavljanje kakovosti za evropske univerzitetne mreže, ki sta ga predstavila koordinator projekta EUniQ Axel Aearden (NVAO) in Klemen Šubic (NAKVIS, partner EUniQ).

V nadaljevanju posveta so predstavniki različnih univerzitetnih zvez predstavili ključne dejavnosti znotraj vzpostavljenih mrež. Na panelni razpravi, ki jo je vodila dr. Manja Klemenčič z Univerze Harvard, so poleg predstavnika Univerze v Ljubljani in koordinatorja Odbora za kakovost pri zvezi EUTOPIA prof. dr. Tomaža Deželana, s svojimi prezentacijami sodelovali prof. dr. sc. Slaven Zjalić (Univerza v Zadru), prof. dr. sc. Mile Dželalija (Univerza v Splitu) in Gohar Hovhannisyan (predsednica European Students’ Union).

Več informacij s predstavitvami zgoraj navedenih udeležencev najdete na spletni strani NAKVIS.